Gemaskeerde protesten

Auteur /// Lauren Challis

Dat president Donald Trump onderhevig is aan dreigementen en protesten zal niemand verbazen. Celebrities zoals Meryl Streep en politici zoals de burgemeester van New York spreken zich openlijk negatief uit over zijn beleidsplannen. Uit de reacties van Trump valt op te maken dat hij hier niet wakker van ligt. De hackersgroep Anonymous daarentegen, pakt Trump anders aan. Door middel van Twitter verklaren ze Trump de oorlog en beschuldigen ze hem van financiële en persoonlijke banden met Russische criminelen, kinderhandelaren en witwassers. Maar wie zijn deze anonieme hackers? En wat is het doel van deze groep?

Anonymous beschrijft zichzelf als een groep ‘hacktivisten’ die tegen versobering, grootschalige bewaking en corrupte politici strijdt. Dit doen ze door middel van protesten, The Million Mask March, en hackaanvallen.

Deze hackaanvallen begonnen als onschuldige aanvallen, waarbij systemen voor een korte tijd stil gelegd werden. Vandaag de dag zijn de aanvallen uitgegroeid tot acties waarbij gevoelige informatie openbaar gemaakt wordt. Slachtoffers hiervan zijn onder andere jihadi-strijders en pedofielen. Daarnaast bedreigen ze de integriteit van de nieuwe president van de Verenigde Staten door informatielekken en steunen ze WikiLeaks door middel van aanvallen op VISA, Paypal, Mastercard en de Zwitsere bank PostFinance.

Het doel van de aanvallen is het creëren van positieve verandering in de wereld: “We have seen the abuses and malpractice of this government, and governments before it, we have seen the encroaching destruction of many civil liberties we hold dear, we have seen the pushes to make the internet yet another part of the surveillance state, we have seen the government’s disregard for migrants, for the poor, the elderly and the Disabled, we have seen the capital, profit and greed of the few put before the well-being of the many and we say enough is enough.” meldt de pagina van Anonymous.

Het mag duidelijk zijn dat Anonymous de pijlen gericht heeft op president Trump. Maar in hoeverre kan een hacktivisten groep invloed hebben op de beslissingen van de nieuwe POTUS?

Lauren Challis

An eye for an eye will only make the world blind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.