★★★ GEZOCHT: hoofdredacteur & adjunct-hoofdredacteur 2020/2021★★★

Heb jij affiniteit met journalistiek en antropologie? Heb je organisatorisch talent en ben je niet bang om verantwoordelijkheid te nemen? Vind je het leuk om antropologische inzichten op een creatieve manier over te brengen aan je medestudenten en de rest van de wereld? Voor het aankomende collegejaar is Tijdschrift Cul op zoek naar een nieuwe hoofdredactie: een hoofdredacteur en een adjunct-hoofdredacteur.

Bij het maken van een Cul komt veel kijken: er moet een redactie zijn, vergaderingen moeten voorbereid, er moet contact worden gemaakt met externe partijen en ook financieel moet alles op orde zijn. De hoofdredacteur en de adjunct-hoofdredacteur zijn de organisatorische kracht achter de totstandkoming van de Cul. Waar de hoofdredacteur moet beschikken over visie, zich bezighoudt met externe contacten en de grotere lijn van de Cul, houdt de adjunct-hoofdredacteur zich meer bezig met interne zaken zoals het leiden van de redactie. Aan het begin van het jaar zullen de hoofdredacteur en de adjunct-redacteur de taken duidelijk verdelen voor een optimale samenwerking.

Ook als je nog geen ervaring hebt met dit soort taken, maar wel affiniteit hebt met schrijven, kan dit heel leerzaam zijn! Aarzel dus niet bij gebrek aan ervaring op dit gebied. De Cul is een plek waar je jouw kwaliteiten mag ontdekken en ontwikkelen.

Omdat de functie veel tijd kost en een grote verantwoordelijkheid met zich meebrengt, zijn we op zoek naar personen die aan een aantal kenmerken voldoen, namelijk:
⋆ gevoel voor verantwoordelijkheid;
⋆ punctualiteit;
⋆ goede samenwerkingskwaliteiten;
⋆ in staat om mensen aan te sporen;
⋆ in staat om overzicht te houden;
⋆ het hebben van antropologisch inzicht;
⋆ het hebben van affiniteit met journalistiek en/of schrijven;
⋆ creativiteit.

Voel je iets kriebelen? Wie weet leid jij volgend jaar wel de redactie! Solliciteren kan tot 26 april 23.59 door een motivatiebrief en je cv te sturen naar sollicitatie@tijdschriftcul.nl.

Over de sollicitaties naar andere functies binnen onze redactie zal rond juni een bericht verschijnen.

Ook voor verdere vragen kun je terecht de huidige hoofdredacteur (Paola Leijssen) e-mail: paolaleijssen@gmail.com en de huidige adjunct-hoofdredacteur (Pascal de Haas) e-mail: pascal.dehaas@student.uva.nl