Urban farms in ‘Motor City’

Erica Yoon, een Amerikaanse studente fotojournalistiek aan de University of Ohio, bezocht voor haar eindproject een aantal urban farms in Detroit. Na het faillissement van de voormalige industriestad konden de bewoners een positief project goed gebruiken. “Ik wil met mijn foto’s niet focussen op wanhoop, maar laten zien hoe weerbarstig de buurtbewoners zijn. Detroit bestaat niet alleen maar uit armoede: er heerst een bepaalde sfeer van gemoedelijkheid en hoop.”

beeldrepo1
Studenten van de Farming Mothers Club, speciaal opgezet voor jonge moeders, plukken de oogst in de tuin achter hun school.

 

beeldrepo2
Ajhane Thomas, 18 jaar, is een leerlinge aan de Catherine Ferguson Academy. De Catherine Ferguson Academy is een school voor (toekomstige) moeders en is een paar maanden geleden begonnen met de Farming Mothers Club.

 

 

beeldrepo3
Dana Appelbaum, midden, farm educator op de Catherine Ferguson Academy, kijkt toe hoe Kanisha Miller de zwangere buik van Shantanique Dixson aait tijdens een farmers market op de school.

 

beeldrepo4
Geoogste groenten zijn in de gymzaal opgeslagen, naast babyspeelgoed van de jonge moeders op de Catherine Ferguson Academy.

 

 

beeldrepo5
Kadiri Sennefer, geboren en opgegroeid in Detroit, is een farm-manager. Hij geeft voorlichting aan kinderen die zijn farm bezoeken en maakt muziek over gezond en eerlijk eten.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.