Student in Beeld: Ricky Schjelde

Romy Winkel –

Veel van jullie hebben hem vast wel eens rond zien lopen in de Common Room. Vorig jaar regelde hij de stand van zaken, nu zie je hem af en toe nog achter de bar staan. Altijd met een gulle lach en een praatje. Op dit moment is hij bezig zich in te schrijven voor de master antropologie. Daarnaast werkt hij als administratief medewerker in de Muziekschool. Ook assisteert hij bij kookworkshops. Vorig jaar voltooide hij zijn bachelor antropologie en ging op reis.

AvontuurIMG_1002

Hij kocht deze schoenen toen het net uit was met zijn vriendin. “Ik dacht: ik ga mezelf trakteren op iets leuks. Die heb ik toen vervolgens vet lang niet aangehad, maar toen ik op reis ging naar India en Nepal nam ik ze toch maar mee. Ik had toch wandelschoenen nodig. De eerste anderhalve maand heb ik zes paar slippers versleten, en toen bedacht ik me om deze schoenen eens in gebruik te nemen. Vanaf dat moment heb ik ze altijd gedragen, dus ze zijn op heel wat bijzondere plekken geweest. Ik heb door modder en zand gelopen, op het ijs, door het water. Ze hebben echt een avontuur samen met mij beleefd.”

 

 IMG_1022Liefde voor moeders

“Heel veel mensen denken bij het zien van deze ketting dat ik christelijk ben. Dat verwachten ze niet van mij. Ik kreeg deze ketting op mijn achttiende verjaardag van mijn moeder. Het jaar daarvoor was ik sterk betrokken met de kerk. Ik zat niet lekker in m’n vel en werd meegenomen door mijn toenmalige beste vriend. Ik ben toen een jaar lang twee keer per week naar de kerk gegaan en heb daar diensten bijgewoond. Ik heb heel veel gehad aan die kerkdiensten.” Zijn achttiende verjaardag zat eraan te komen en zijn moeder vroeg hem wat hij wilde hebben voor zijn verjaardag. Toen vroeg hij een kruisje. “M’n moeder wist eigenlijk wel dat mijn tijd bij de kerk niet heel lang zou duren, en ze is zelf ook niet gelovig. Uiteindelijk heeft ze het kruisje toch gekocht, een heel mooi gebaar. Op een gegeven moment werd alles zo intensief bij de kerk dat ik er afstand van heb genomen. Toch draag ik het kruis nog steeds, omdat het teken is van mijn moeders liefde voor mij, en haar onvoorwaardelijke steun in alles wat ik doe. Het is voor mij nu meer een teken van liefde voor m’n moeder dan liefde voor Jezus.”

 

IMG_1027Herinneringen aan oma

Deze armband is in Ricky’s bezit sinds hij terug is van zijn reis. Na zijn reis ging hij eerst langs z’n moeder in Denemarken. “Vorig jaar april is mijn oma, de moeder van mijn moeder, overleden. Deze armband was eerst van m’n oma. Ik vind het heel mooi, omdat het het enige is wat ik heb geërfd van m’n oma. Ze had schilderijen, ze had veel geld, maar dit draag ik met liefde. Verder past het ook nog eens bij mijn huidige Viking leefstijl, met baard en dergelijken. Het past binnen de stijl van sieraden die Vikingen ook hadden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.